Östhammars GP mot cancer – pressar sig mot nya mål

In Öregrunds racerklubb by Pernilla Ingvarsson

Pickla bidrar med pengar till Cancerfonden - mer pengar ju mer vi lyfter!

Årets upplaga av den viktigaste racerbåttävlingen vi har tar nya utmaningar. Peter Ohlsson, mer känd som fotografen Pickla, har lovat att ge pengar till insamlingen (pengarna går till Cancerfonden och Rosa Bandet) efter hur mycket de tävlande klarar av att lyfta i bänkpress. Alla klassvinnarna utmanar tävlingsledaren Pernilla ”Pillan” Ingvarsson och ju mer de lyfter, desto mer pengar lägger Pickla i insamlingen. Samtidigt vill troligen ingen förlora mot Pillan??

Om varje båtbesättning t.ex. klarar ett medel på 60 kg (ungdomarna i GT15, GT30 och V60 får dubbla den vikten de lyckas ta), multipliceras detta med 10, vilket ger 11 klasser * 60 kg * 10 = 6600 :-. Det Pillan tar blir gånger 100! Pickla lade 10.000 i insamlingen förra året och kommer förhoppningsvis bli av med mycket mer pengar i år!

För att veta vem som vinner utgår vi från Wilks Formula, vilket i princip innebär att kroppsvikten ger en faktor (olika mellan män och kvinnor) som multipliceras med vikten man lyfter och det talet går då att jämföra sinns emellan.

Bänkpressen kommer att ske inför publiken innan prisutdelningen. Då får alla klassvinnarna väga in sig och lyfta och sist får lyfter Pillan för att försöka vinna över alla J

Välkommen till Östhammar den 7 oktober!