Resultat Vårracet

In Mest lästa, Öregrunds racerklubb by Pernilla Ingvarsson

I ett soligt och nationaldagsfirande Öregrund avgjordes årets första offshoretävling.

21 båtar på startlinjen får ändå ses som nästan okej uppstart med tanke på att både K och X klasserna lös med sin frånvaro. Vi hoppas och tror att alla förbereder båtarna inför kommande mästerskap samt även det 60 års jubilerande Roslagsloppet som i år startar från Stockholm.

Samtliga båtar gick iväg i samma start och det var ingen överaskning att Sebastian Groth/Josefin Due-Boje var först iväg och även var snabbast av alla i sin Offshore 3C katamaran.

Desto mer spännande blev det i Offshore 3B. Anton Modin/Kristoffer Groth tog relativt snabbt kommandot och drog ifrån de övriga. Rasmus Hamrén/Madde Samuelsson hade en bra fight med Filip Eriksson/Fredrik Groth Fyrö där Filip ett tag såg ut att gå vinnande ur striden då Rasmus hade problem och stundtals nästan låg stilla, men skam den som ger sig! En rejäl uppkörning inklusive en liten fadäs vid en boj, så gick Rasmus och Madde före över mållinjen.

I Offshore 3A, så visade Filip Söderquist/Melker Edin att de kan bli farliga till VM i Norge senare i sommar. Johan Torsell/Majken Asplund var nöjda över att komma i mål på en god andra plats. Riktigt kul också att se Lina Hamrén tillbaka på banan och nu med ny navigatör i Wilma Jansson. Wilma har hyfsat med racingblod i sig i och med pappa Sven Jansson och mamma Gunilla Schedwin, så det ska bli kul att se vad de här tjejerna ska hitta på.

Offshore 3J förbereder sig också inför VM i sommar som avgörs i Öregrund. Rikard Ingvarsson/Adam Jansson fick äntligen motorn att fungera som den skulle, vilket den inte gjort helt felfritt de senaste åren och kunde relativt enkelt ta hem segern i klassen före Mathilda Wrenkler som hade pappa Thomas i baksätet. Övriga i klassen fick tyvärr olika motorproblem och tvingades bryta, men vi hoppas de snart är tillbaka på banan.

Ensam i Thundercat var Stefan Rindar/Henke Borgström som gjorde lite av en comback. Det lunkas om ett gäng nya ekipage i klassen, så vi hoppas och tror på en bra tillväxt.

Runabout (vattenskotrar) ställde upp med tre förare där Johan Eriksson tog hem segern före Jessica Sundlöv och Gustav Wikström.

Mest dramatsikt blev det i Classic Offshore. Här tävlar de mot den snittfart som respektive båt satt upp före start. Den som kommer närmast vinner. Fem båtar på startlinjen och i princip fem i mål. Hans Hägglöf/Leif Flink ahde troligen timat in sin målgång rätt bra, men gick mellan en av målbojarna och stenpiren. De insåg snart att det låg två målbojar utlagda och skulle då göra om och göra rätt, men svängen runt ena målbojen för att kunna gå emellan dem resulterade i en för skarp sväng och båten hamnade upp och ner. Allt gick bra för besättningen och när tävlingsledningen tittade närmare på banbeskrivningen så stod det även klart att de inte hade behövt göra om målgången …

ÖRK tackar deltagande team, publik och sina fantastiska funktionärer för en trevlig dag och en bra start på säsongen 2022!

Resultat