En välbehövlig avrostning

In Mest lästa, Öregrunds racerklubb by Pernilla Ingvarsson

Förra året var som det var, men nu finns det hopp igen 🙂 Vi hade fler anmälningar till denna lilla avrostning med tillhörande klubbmästerskap, än vi hade till både Höstracet (som vi ställde in) samt till Östhammars GP (enda tävlingen för offshoreåkarna förra året).

15 båtar kom till start och meningen med denna övning är att de tävlande ska få möjlighet att komma igång, få sina båtar/maskiner kollade och öva på starter och självklart få känna känslan att köra mot andra.

Vi passade även på att känna in området på Öregrundsvarvet som även kommer att vara depå för både Roslagsloppet samt Höstracet med NM och EM. Det kommer bli jättebra 🙂

Genom åren har vi testat olika handikappsystem. Tidigare har vi haft olika starttider per klass som då räknats ut utifrån medelhastigheten för respektive klass vid Roslagsloppet året innan. Detta har inneburit att först i mål vinner. I år testade vi att köra ”Classic style”. Det gällde att komma så nära medelhastigheten som sin egen klass hade i Roslagsloppet 2019.

Klubbmästare 2021 i ÖRK är Thomas Svensson/Tony Levin – Grattis till den!

Resultatlistan hittar ni här

En av de tävlande som gjorde premiär denna dag, har satt ihop en liten film. Tack Gustav för den. Vill bara påpeka en liten ”hygien” sak. Det går jättebra att ta någon annan i hand som vi gör, bara man tvättar händerna/spritar dem innan man tar i något annat 🙂

Här är länken till den filmen