Roslagsloppet är en av världens största racerbåttävlingar och skulle aldrig kunna genomföras utan alla ideella insatser. Vi räknar med att närmare 700 personer går åt för att kunna genomföra denna tävling och då räknar vi alla från parkeringsvakter, entrépersonal till bevakningsbåtar och tävlingsledning.
Det finns plats för alla som vill hjälpa till och vi kan aldrig bli för många. Det finns ett otal uppgifter som behöver göras och här följer några:
Affischera (sätt upp och ta ner affischer i närområdet)
Sekretariat (här finns uppgifter som att ha koll på deltagarlistor, pricka av deltagare före och under tävlingens gång, ha koll på deltagare via webtracking, färdigställa resultatlistor).
Varvräkning/passagekontroll (sker på flera ställen längs banan)
Bevakningsbåt (tävlingsledningens ögon längs banan och håller även bort åskådarbåtar)
Bojutläggare (lägga ut rundningsbojar)
Sjukvårdare och räddningsdykare (vi använder ett av Svenska Racerbåtförbundets auktoriserade räddningsteam, men tar gärna hjälp från fler som vill finnas med längs banan eller i depån)
Teknisk personal (checkar av tävlingsbåtarnas utrustning m.m. inför tävlingen och är med och kontrollerar detsamma samt motorer efter tävlingen) Depåansvariga (vi har depåer i Norrtälje, Gräddö, Älmsta och Öregrund; här behövs personer som kan se till att logistiken fungerar kring sjösättningar, torrsättningar, tankningar m.m.) Alla funktionärer är välkomna till Festivalområdet på lördagkvällen (föranmälan måste göras) och i mån av plats även på middagen i covertältet ihop med de tävlande efter Roslagsloppets prisutdelning (särskild anmälan till detta!). Förutom detta, som tack för hjälpen, bjuder vi alltid alla medlemmar och funktionärer med familjer på middag under hösten i november på den traditionsenliga Höstfesten. Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta oss! Inom kort kommer här instruktioner för bevakningsbåtar m.m.
Information & Dokument till bevakningsbåtar

 

Instruktioner för bevakningsbåtar 2017

Kontroll protokoll / Passagekontroll