Finland tar första segern i VM för Offshore 3C

In Öregrunds racerklubb by Pernilla Ingvarsson

Första VM deltävlingen i Offshore 3C blev precis så tät och spännande som vi kunde hoppas. Tre båtar i topp som sedan spreds ut och kom tillbaka – i alla fall nästan.

Marcus Johnsson/Jussi Myllymäki, Finland var med i toppstriden hela tiden och vid ett tillfälle kommer de mellan Micke Bengtsson/Rasmus Söderholm, Sverige och Erik Sundblad Johansen/Rolle Sjögren, Norge/Sverige – alla båtarna i härlig bredd.

Tyvärr får både Bengtsson och Sundblad Johansen problem med värmelarm och måste stäng av motorerna för att nollställa och kunna köra fullt igen. Sundblad Johansen lyckas dock då hela tändningsdelen att lossnar så han måste lossa bältena varje gång för att komma åt och stänga av. Här försvann chansen till att vinna dagens race …

Bengtsson kör dock upp sig efter sitt stopp och slutar tvåa ihop med Rasmus Söderholm som kör för ÖRK. Även på tredje och fjärde plats hittar vi hemma förare i och med Johannes Lundqvist/Mattias Lind samt Gustaf Lindén/Kristina Coleman. Många positionsbyten under tävlingen bådar gott för spänning och det tätare banan på torsdag.

Tre deltävlingar ska VM avgöras på och den tredje och sista går på lördag samtidigt som Roslagsloppet, men startar kl. 12.45 i Öregrund.

Foto: Jonas Bergman

Film på en av de täta fighterna!

Resultat deltävling 1