Öppet Hav 2016

In Öregrunds racerklubb by Sebastian

Efter förra årets lyckade Öppet hav kommer ÖRK även i år arrangera detta evenemang där vem som helst får möjlighet att prova åka den officiella norra delen av tävlingsbanan några dagar innan själva Roslagsloppet. Torsdag den 4e augusti körs då den andra upplagan av Lilla Roslagsloppet.

Vem som helst som har en sjöduglig båt som gör minst ca 25knop kan få möjlighet att åka den officiella banan på traditionellt vis. Kontroller kommer finnas utplacerade där deltagarna antecknar en specifik bokstav för en viss kontrollpunkt.

Om man önskar delta så kommer en besiktningsman göra en okulär besiktning över deltagarens båt samt ge instruktioner för hur man skall använda sig av Webtrackingsystemet som gör att sekretariatet kan ha uppsikt över båtarna. Varje båt blir tilldelad ett startnummer som skall placeras synligt på båtens fribord. I anmälningsavgiften på 1,300 kronor ingår startnummer, plakett om man kommer till Öregrund samt avgiften för Webtracking och 2st biljetter till middagen nere vid festivalområdet. Det går givetvis att boka fler middagsplatser vid anmälan.

Är du intresserad av att delta i Öppet hav så hittar du all info du behöver på roslagsloppet.com. Vid frågor maila gärna: roslagsloppet@gmail.com. Sista anmälningsdag är den 1a augusti.

Missa inte ett väldigt kul och rolig dag till sjöss med en trevlig avslutning med fest på kvällen, ett perfekt tillfälle att ha kul med vänner och familj.

Anmälan görs via denna länk!