Öppet Hav – ta chansen att köra en bit av Roslagsloppet!

In Öregrunds racerklubb by Pernilla Ingvarsson

Öppet Hav är vår motsvarighet till Vasaloppets Öppet Spår. På onsdagen före Roslagsloppet har du chansen som har en båt som gör minst ca 25 knop att vara med och känna på lite av hur ett Roslagslopp känns att köra.

Endast norra delen kör vi med gemensam avfärd från Grisslehamn. Innan dess har vi tillsammans ätit lunch i Grisslehamn. Därefter väljer du om ni vill köra den korta eller långa bandelen.

Detta är ingen tävling utan mer en navigations övning under trevliga förhållanden. På varje kontroll sitter det en bokstav som ska skrivas upp och lämnas in efter att ni passerat målet i Öregrund. Vi lottar ut vinster på de som fått bokstäverna rätt. Alltså har farten ingen betydelse!

I riktig Roslagsloppsanda avslutar vi sedan kvällen med en gemensam middag på festivalområdet.

Som en säkerhetsåtgärd ska alla deltagande båtar ha webtracking (ett digitalt verktyg för att via GPS/GSM se var alla är och vilken fart de håller), vilket också ingår i startavgiften.

En enkel genomgång samt diverse tips och råd, samt utdelning av nummerlappar sker i Öregrund på Grepen Marin kl 18.00 på måndagen den 31 juli. Ni som är anmälda i Roslagsloppet behöver inte anmäla er här då detta ingår, men skickar ett mail till roslagsloppet@gmail.com och berättar att ni vill vara med samt om ni ska vara med på lunch/middag (tillkommer kostnad för mat!).

Anmäler dig gör du här senast den 30/7!